КМДА Київська міська державна адміністрація


5 жовтня 2016

Зустріч з трудовим колективом та заняття у "Школі майбутнього пенсіонера"

Фахівці Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві (далі – Управління), 04 жовтня ц.р.,  провели зустріч у трудовому колективі Центральної районної бібліотеки ім. Ф.Достоєвського ( далі – ЦР бібліотека).

На зустрічі були присутні представники трудового колективу бібліотеки, яким заступник начальника відділу з питань призначення та перерахунку пенсій Управління Смірнова Ірина роз’яснила про право громадян на своєчасне звернення за призначенням пенсії, про види пенсій,  умови і порядок призначення пенсії за віком та за вислугу років.

Розповіли про три рівні пенсійної системи України та про перспективу запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Також, головний спеціаліст сектору організаційно-інформаційної роботи Наталя Губрій ознайомила учасників заходу із електронними послугами, що надає Пенсійний фонд України (далі-Фонд) за допомогою електронного сервісу веб-порталу Фонду, а саме щодо накопиченого ними страхового стажу, можливості електронного звернення до Фонду із питань пенсійного забезпечення, що їх турбують, отримання корисної інформації про зміни у пенсійному законодавстві. Також розповіла про нову систему обслуговування громадян в органах Фонду, головною метою якої є новий, покращений рівень обслуговування, значне підвищення якості прийому громадян, зменшення термінів обробки заяв та документів, можливості дистанційного доступу пенсіонерів до своїх пенсійних справ.

Після зустрічі у приміщені бібліотеки фахівці Управління провели „Школу майбутнього пенсіонера”.

Під час зайняття  Ірина Смірнова детально розповіла 15-ом майбутнім пенсіонерам про те, що право на призначення пенсії за віком виникає при настанні пенсійного віку та наявності 35-ти річного трудового та 15-ти річного страхового стажу. Повідомили майбутнім пенсіонерам як формується страховий стаж та як впливає на його період нарахована та офіційно виплачена заробітна плата.

Фахівець надала вичерпний перелік необхідних документів, що подаються разом із заявою на призначення пенсії за видами пенсій (за віком, по інвалідності, у разі втрати годувальника) та звернула увагу усіх присутніх на питанні коректного оформлення записів у документах.

Також Ірина Смірнова нагадала, що з 15 квітня 2016 року поновлено норму щодо врахування заробітної плати для обчислення пенсії за 60 місяців до 2000 року за бажанням пенсіонера (за умови підтвердження заробітку первинними документами).

 Під час заходу учасники отримали відповіді на свої запитання та  інформаційні матеріали за тематикою зайняття.

 

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного

управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

(044) 287-13-62 в Голосіївському районі

(044) 273-42-23  (044) 273-51-48в Святошинському районі

(044) 244-78-11 в Солом’янському районі



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.