КМДА Київська міська державна адміністрація


30 вересня 2016

Бібліотекарів Голосієва привітали з професійним святом

Бібліотекарів Голосієва привітали з професійним святом

        Сьогодні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди, напередодні свята, керівництво Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації – голова Наталія Бондар та перший заступник голови Юрій Ткаченко провели зустріч з представниками трудових колективів публічних бібліотек Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району столиці (ФОТОГАЛЕРЕЯ).

      На зустріч були запрошені директор Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м.Києва Галина Станіславчук, заступники директора Ольга Тюпишева, Ганна Растовецька, Микола Плужник, а також керівники бібліотек та представники трудових колективів публічних бібліотек району.

       Під зустрічі начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини райдержадміністрації Інна Сінкевич презентувала досягнення та здобутки бібліотечної галузі та звернулась до працівників бібліотек із словами подяки за високий професіоналізм, відданість і вірність професії.

         З вітальним словом до бібліотечних працівників звернулась Наталія Володимирівна Бондар: «Дві сили найбільш успішно сприяють вихованню культурної людини: мистецтво і наука. Обидві ці сили поєднані в книзі, тож професія бібліотекаря є однією з соціально важливих, таких як вчитель чи лікар, адже від вашої праці залежить інтелектуальне майбутнє нашої держави, а в решті решт і її успішний розвиток. Не дарма здавна багаті та розумні правителі вважали за честь мати при своїх палацах бібліотеки. Сьогодні я хочу привітати тих, для кого бібліотечна справа стала покликанням, хто своєю справоюпідвищує престиж цієї професії. Ваше свято співпадає з християнським святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії, тож Віри Вам у власні сили, Надії на те, що ваша праця буде достойно визнана, Любові від ваших користувачів і Мудрості у здійсненні великих планів».

         За вагомий особистий внесок у бібліотечну справу, організацію високоякісного інформаційно-бібліотечного обслуговування читачів, успішне впровадження в діяльність бібліотек сучасних інформаційних технологій, а також високі професійні досягнення у бібліотечній галузі кращих бібліотекарів було нагороджено Почесними Грамотами Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації та Подяками голови Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації.

          На завершення зустрічі відбулась презентація фотовиставки  «Миттєвості бібліотечного життя», підготовленої Централізованою бібліотечною системою Голосіївського району в холі ІІ-го поверху адміністрації до Всеукраїнського дня бібліотек.

Довідково:

Публічні бібліотеки – частина державної програми розвитку культури, найпоширеніший соціальний інститут, який здійснює інформаційне забезпечення громади. Основою державної політики в галузі бібліотечної справи є реалізація конституційного права щодо загальнодоступності громадян до інформації та культурних цінностей.

Громада Голосіївського району м.Києва послуговується широким спектром безоплатних інформаційно-бібліотечних та культурно-освітніх послуг, що їх надають 14 публічних бібліотек Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району м.Києва. Користувачами бібліотек ЦБС щороку є більше 51 тис. читачів. Щоденно бібліотеки району відвідує майже 1,6 тис. громадян.

Станом на 01.01.2016 року кількість єдиного документального фонду ЦБС району становила 308 132 примірників книг, періодичних видань та документів на електронних носіях на суму 2 336, 4 тис.грн.

В усіх, без виключення, бібліотеках Голосіївського району встановлено безпровідний інтернет (Wi-Fi) для вільного доступу користувачів до світових інформаційних ресурсів.

Бібліотеки створюють свої власні електронні ресурси: інформаційно-бібліографічні нариси та покажчики, мультимедійні проекти, презентації, віртуальні книжкові виставки тощо.

Широкий спектр інформаційних матеріалів довідкової, пізнавальної, соціальної тематики, з питань культури, літератури, мистецтва, краєзнавства, сучасних подій, тощо представлено на оновленому веб-сайті Централізованої бібліотечної системи Голосіївського району.

Окрім інформації про діяльність бібліотек та їх послуги на сайті розміщено значну кількість актуальних і соціально значимих інформаційних та фактографічних матеріалів широкого спектру.

Кожна з 14 бібліотек веде також власний блог, який є засобом реклами, популяризації діяльності бібліотеки та інформує мешканців про свої послуги, творчі акції та заходи.

Поруч з популяризацією книги та читання в бібліотеках створюються власні музеї, театри, галереї, клуби за інтересами, масштабні творчі проекти. Бібліотеки відслідковують прогресивні тенденції та активно впроваджують сучасні форми роботи: «бібліо-десанти» – виїзні заходи в закладах та установах міста; «бібліо-пленери» – заходи на відкритих майданчиках; «мистецькі хайвеї» – творчі зустрічі з виконавцями, поетами, музикантами, бардами; «бібліо-перфоманси» -– творчі зустрічі з художниками та майстрами декоративно-ужиткового мистецтва, виставки, художні галереї та ін.

За останні роки бібліотеки району стали справжніми поліфункціональними культурно-освітніми закладами у мікрорайонах, центрами культурного життя громади.

Передовий професійний досвід бібліотек узагальнюється фахівцями галузі та поширюється серед бібліотек м.Києва та України.

Як одна з кращих бібліотечних систем України – Централізована бібліотечна система Голосіївського району м.Києва є колективним членом Української бібліотечної асоціації.

 

За інформацією управління культури, туризму
та охорони культурної спадщини Голосіївської РДА



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.