КМДА Київська міська державна адміністрація


22 вересня 2016

Фахівці Пенсійного фонду популяризують легальну зайнятість серед населення

21 вересня  2016 року фахівці Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві (далі – Управління) провели флеш-моб на тему легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

Метою заходу було привернення уваги працюючої частини населення до  проблем неофіційного працевлаштування та виплат заробітної плати «в конвертах».

Фахівці  вийшли до зали обслуговування Управління та за допомогою плакатів нагадали відвідувачам про необхідність легального працевлаштування.

Пенсійники розповіли про переваги легальної зайнятості, випадки за яких особа, що працевлаштована офіційно, має право на соціальні виплати, в т.ч. право на призначення пенсії за віком.

Відвідувачів також було проінформовано про переваги користування веб-порталом Пенсійного фонду України portal.pfu.gov.ua. Адже після реєстрації на веб-порталі, майбутній пенсіонер має змогу особисто контролювати власні дані по сплаті внесків, які в подальшому будуть впливати на його пенсійні права, як застрахованої особи.

Підприємці та особи, які забезпечують себе роботою самостійно за допомогою web-порталу зможуть отримати інформацію стосовно взяття їх на облік в органах ПФУ, ознайомитись із умовами нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування, з умовами та порядком складання і подання звітності, а також отримати форми бланків, заяв, інших документів, необхідних для взяття на облік або зняття з нього.

Наприкінці заходу фахівці запропонували відвідувачам інформаційні брошури  на тему легалізації та про переваги веб-порталу ПФУ.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного

управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

287-13-62 в Голосіївському районі;

273-42-23, 273-51-48 в Святошинському районі;

244-78-11 в Солом’янському районі.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.