КМДА Київська міська державна адміністрація


13 вересня 2016

Зустріч з трудовим колективом

Днями фахівці Правобережного об’єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві (далі – Управління)  провели зустріч з трудовим колективом компанії „ТетраПак Україна”( далі – Компанія).

На зустрічі були присутні 45 працівників, яким заступник начальника відділу з питань призначення та перерахунку пенсій Управління Смірнова Ірина Сергіївна роз’яснила право громадян на своєчасне звернення за призначенням пенсії, розповіла про види пенсій,  умови і порядок призначення пенсії за віком та за вислугу років.

Також проінформувала стосовно можливості отримання додаткових консультацій, які надають фахівці Управління в „Школі майбутнього пенсіонера”. Розповіла, як отримати корисну інформацію щодо змін у пенсійному законодавстві, дізнатися про розмір свого накопиченого страхового стажу, скориставшись електронним сервісом веб-порталу Пенсійного фонду України.

Звернула увагу на важливість офіційного працевлаштування, нарахування в повному обсязі заробітної плати, з якої справляються страхові внески та на підставі яких формується страховий стаж, що впливає на збільшення розміру пенсії.

Ірина Смірнова нагадала, що з 15 квітня 2016 року у пенсійне законодавство повернулась норма про надання заробітної плати для обчислення пенсії за 60 місяців до 2000 року за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження заробітку первинними документами, розповіла про три рівні пенсійної системи України та про перспективу запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Під час заходу учасники отримали відповіді на свої запитання та 45 журналів з матеріалами семінару, а також додатково 270 інформаційних листівок, буклетів та брошур.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного

управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

(044) 287-13-62 в Голосіївському районі

(044) 273-42-23  (044) 273-51-48в Святошинському районі

(044) 244-78-11 в Солом’янському районі

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.