КМДА Київська міська державна адміністрація


7 вересня 2016

Співпраця соціальних партнерів для захисту прав безробітних

Починаючи з квітня цього року плідно співпрацюють соціальні партнери – Правобережне об’єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві (далі –управління) та Солом'янський районний центр зайнятості(далі – Центр зайнятості), стосовно інформування безробітних з питань соціальних гарантій та захищеності громадян України. Партнерами за час співпраці проведено 24 спільних семінара, на яких були присутні 435 безробітних громадян.

Черговий семінар фахівці соціальних партнерів провели 06 .09.2016 року, для осіб, які досягли 45 річного та старшого віку. Семінар відвідали 23 особи, що перебувають на обліку в Центрі зайнятості.

„Право громадян на своєчасне звернення за призначенням пенсії” – головна тема данного семінару.

Головний спеціаліст відділу з питань призначення та перерахунку пенсій Олена Пічугіна розповіла присутнім про порядок подання документів для призначення пенсії, звернула увагу на перелік документів, що мають бути додані до заяви про призначення пенсії.

Було детально розглянуто питання, стосовно коректності записів в трудовій книжці. Вказано на ситуації, коли запис в трудовій книжці має бути підтверджений довідкою з підприємства. Наприклад: коли відбиток печатки не видно, або взагалі відсутній, чи  коригування запису не затверджено підписом кадровика  та печаткою підприємства, або інші нечіткості та помилки при оформлені трудової книжки працівника.

Особливу увагу приділено питанню змін, які відбулися в пенсійному законодавстві, щодо пенсійного віку, загального та страхового стажу при призначені пенсії за віком, по інвалідності, за вислугу років.

Крім того, головний спеціаліст сектору організаційно-інформаційної роботи Наталя Губрій ознайомила слухачів з новаціями, що запроваджує Пенсійний фонд України (далі – Фонд). Учасники заходу дізналися про нову систему обслуговування громадян в органах Пенсійного фонду України, яку активно створює Фонд, про дистанційне обслуговування громадян за допомогою веб-порталу Фонду.

На прикінці заходу усі учасники отримали тематичний методично-інформаційний матеріал.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.