КМДА Київська міська державна адміністрація


1 вересня 2016

У Києві викрили «конвертаційний центр», яким проконвертовано понад 300 мільйонів гривень

Про це нещодавно повідомив перший заступник начальника Головного управління ДФС у м.Києві, полковник податкової міліції Ігор Скороход. 

За його словами, вказаний «конвертаційний центр» діяв на території Київської області, загальний обсяг незаконно проконвертованих коштів склав понад 300 мільйонів гривень. Орієнтовні втрати бюджету становлять близько 50 мільйонів гривень.

У рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу, встановлено, що група осіб організувала роботу «конвертаційного центру», який надавав підприємствам реального сектору економіки послуги з формування незаконного податкового кредиту та переведення безготівкових грошових коштів у готівку.

З метою прикриття незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права 4 фіктивних суб'єктів господарської діяльності.

Легальні підприємства перераховували безготівкові кошти за нібито придбані товарно-матеріальні цінності, надані послуги та виконані роботи на розрахункові рахунки фіктивних підприємств. Надалі, грошові кошти знімалися готівкою учасниками центру для передачі замовникам, за винятком 10-12% за конвертацію.

У результаті проведених восьми обшуків було виявлено та вилучено 860 тисяч гривень готівкою, 4 печатки фіктивних підприємств, комп'ютерна техніка, електронні носії інформації, первинні бухгалтерські документи.

Слідство триває.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.