Головна  →  Новини  →  9 червня 2016

З нагоди великого християнського свята керівництво району відвідало церкви та храми Голосієва

З нагоди великого християнського свята керівництво району відвідало церкви та храми Голосієва

Сьогодні, 09 червня, християни відзначають Вознесіння Господнє. Це свято належить до числа дванадцяти найбільших свят у церковному році і безпосередньо пов’язане із святом Воскресіння Ісуса Христа. Святкується воно на 40-ий день після Великодня.

З нагоди свята голова райдержадміністрації Наталія Бондар разом з першим заступником голови Юрієм Ткаченком та начальником управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Інною Сінкевич відвідали церкви та храми різних конфесій, які діють на території Голосіївського району (ФОТОЗВІТ).

Спочатку керівництво району завітало до Свято-Вознесенського храму. 

 

Наступною зупинкою став Спасо-Преображенський собор, який знаходиться в мальовничому місці мікрорайону «Теремки-ІІ». Керівництво району поспілкувалося з протоієрем о. Валерієм, а також оглянуло Музей пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира.

 

Настоятель Церкви Святих мучеників Бориса і Гліба протоієрей о.Володимир розповів гостям про історію виникнення свята.

 

Кінцевою зупинкою став Національний музей архітектури та побуту України, на території якого розташовані Храм Святого Архістратига Михаїла, Церква Святої Параскеви, Храм Святого Миколая Мирлікійського та Церква Покрови Пресвятої Богородиці. Керівництво району оглянуло унікальні оздоблення та іконостас Храму Святого Архістратига Михаїла, який, до речі, є пам’яткою XVI ст., та поспілкувалися з настоятелем протоієрем о. Андрієм.
 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю