КМДА Київська міська державна адміністрація


31 травня 2016

Увага! Виплата пенсії внутрішньо переміщеним особам здійснюватиметься виключно через "Ощадбанк"

14 березня 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову № 167 “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”, якою вніс зміни до трьох інших урядових актів щодо порядку взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та порядку отримання ними соціальних виплат. Зазначена постанова була опублікована в офіційному виданні – газеті “Урядовий кур’єр” від 17.03.2016, а отже набрала чинності з 18 березня 2016 року.

Тому червень буде останнім місяцем, коли пенсія буде виплачуватися за існуючим способом. Починаючи з 1 червня всі внутрішньо переміщені особи, які обслуговувалися в інших банках та поштових відділеннях, повинні перейти на обслуговування до "Ощадбанку".

Для цього необхідно терміново звернутися в "Ощадбанк" і написати заяву про перехід на обслуговування і відкриття рахунку в цьому банку та повідомити органи Пенсійного фонду про реквізити відкритого пенсійного рахунку.

Для забезпечення виплати пенсій внутрішньо переміщеним особам Ощадбанком буде здійснюватися емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису. Такі платіжні картки видаються відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 01 жовтня 2014 року № 509 "Про облік внутрішньо переміщених осіб" та "Порядку емісії платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням", затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 08 квітня 2016 року № 7-1.

Тим внутрішньо переміщеним особам, які вже обслуговуються в установах Ощадбанку, необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду за місцем проживання з метою складення заяви на виготовлення електронного пенсійного посвідчення. 

При собі мати: паспорт, пенсійне посвідчення, ідентифікаційний номер, довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, фото (6x4).

Внутрішньо переміщеним особам з числа військових пенсіонерів для обміну платіжних карток слід звернутися до управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян.

 

Гарячі телефонні лінії Правобережного об’єднаного

управління Пенсійного фонду України в м. Києві:

(044) 287-13-62 в Голосіївському районі

(044) 273-42-23  (044) 273-51-48в Святошинскому районі

(044) 244-78-11 в Солом’янському районі



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.