КМДА Київська міська державна адміністрація


20 травня 2016

Відбулось чергове засідання районного оперативного штабу сприяння організації допомоги бійцям в зоні АТО та переселенцям

20 травня під керівництвом першого заступника голови Голосіївської райдержадміністрації Юрія Ткаченка відбулось чергове засідання Штабу за участю представників структурних підрозділів райдержадміністрації, Голосіївського районного у місті Києві військового комісаріату, ГО «Рада ветеранів та учасників АТО Голосіївського району міста Києва», волонтерів тощо.

Також на засідання завітала Бондаренко Леся Григорівна – мати пораненого бійця АТО Олексія Бондаренка (1984 р.н.), який добровольцем пішов захищати свою Батьківщину на сході країни. Проте 22 лютого 2015 року, виконуючи бойову задачу в с.Піски, Ясинуватського району Донецької області, Олексій отримав тяжке поранення (мінно-вибухова травма). Вже більше року боєць знаходиться на лікуванні, переніс більше 25 операцій і зараз виникла потреба в наступному хірургічному втручанні. Після довгого та важкого лікування буде не менш простий період післяопераційної реабілітації, що, звичайно, потребує чималих коштів від родини.

Працівники райдержадміністрації, дізнавшись про таку ситуацію в родині, не змогли залишитись осторонь, начальник управління праці та соціального захисту населення Голосіївської РДА Наталія Ахмадова від імені профспілкової організації Голосіївської РДА надали матеріальну допомогу матері бійця.

Окрім цього структурні підрозділи райдержадміністрації надають родині пораненого бійця необхідну допомогу та консультації для встановлення йому статусу учасника бойових дій та особи, яка отримала поранення під час проведення антитерористичної операції на сході України.

Відповідно до прядку денного засідання Штабу начальник управління праці та соціального захисту населення Голосіївської РДА Наталія Ахмадова доповіла присутнім про можливість відправлення на оздоровлення та відпочинок учасників АТО та їх дружин з дітьми. Після того, як квоти, виділені на район, будуть доведені до Управління, співробітники районного соцзахисту поінформують родини бійців про конкретні адреси оздоровчо-лікувальних закладів.

Голова ГО «Рада ветеранів та учасників АТО Голосіївського району міста Києва» Андрій Дащенко розповів присутнім про те, що 24 травня заплановано відкриття меморіальної дошки в СЗШ №186 загиблому добровольцю батальйону «Донбас» Ковалишину Олегу Ярославовичу.

Також Андрій Володимирович виніс на розгляд учасників штабу питання встановлення на території району пам’ятного знаку загиблим учасникам антитерористичної операції. Так, було запропоновано кілька локацій, які знаходяться на балансі району, тож райдержадміністрація зможе посприяти громадській організації в оформленні документів. Питання вибору місця залишили на розсуд сімей загиблих учасників АТО.

Наступне засідання Штабу відбудеться уже в червні.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.