КМДА Київська міська державна адміністрація


12 травня 2016

Медсестри Голосієва відзначили своє професійне свято!

Медсестри Голосієва відзначили своє професійне свято!

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Святу вже більше ста років, але офіційно воно було засновано тільки в 1971 році.

Ця добра традиція знайшла своє нове життя і в Україні. За ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Асоціації медичних сестер, починаючи з 1997 року, в Україні 12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри.

Серед усіх професій, які є в історії людства нашої планети, професія медичного працівника є найгуманнішою, найважливішою і найвідповідальнішою. Складно собі уявити нашу медицину без медичних сестер. Саме вони виконують всі призначення лікаря, їх небайдуже слово відіграє чималу роль в процесі одужання хворого. За даними статистики на плечі медсестер лягає близько 80% всього догляду за хворими.

Голосіївський район також долучився до відзначення цього свята – сьогодні в КНП «Консультативно-діагностичний центр» Голосіївського району (просп. Голосіївський, 59-А) відбулись урочистості та традиційний конкурс на звання «Краща медична сестра Голосієва».

Привітати медсестер завітали очільниця Голосіївської райдержадміністрації Наталія Бондар, перший заступник голови Юрій Ткаченко, начальник управління охорони здоров’я РДА Олена Довгань, керівники медичних закладів району, голови первинних профспілкових організацій КНП Голосієва та інші.

„Я хочу привітати усіх медсестер, які працюють в сфері охорони здоров’я району. Від вашої праці залежить здоров’я та догляд за пацієнтам. Те, наскільки зручно хворому перебувати у лікарні, дуже часто залежить від середнього медичного персоналу. Я з повагою і низьким поклоном ставлюся до вашого фаху і дякую вам за щоденну, часто не помітну на перший погляд роботу, яка полегшує біль пацієнтів”, – зазначила Наталія Бондар.

Кращі з кращих медичних сестер за багаторічну сумлінну працю, добросовісне виконання професійних обов’язків були відзначені грамотами Голосіївської райдержадміністрації, управління охорони здоров’я району та профспілкової організації медичних працівників району.

Продовжились урочистості Конкурсом на звання «Краща медична сестра Голосієва», у якому взяли участь 7 медичних сестер - працівників комунальних некомерційних підприємств Голосіївського району м.Києва та Київської міської клінічної лікарні №10.

Згідно з рішенням журі кращою медичною сестрою визнано палатну медичну сестру госпітального неврологічного відділення Київської міської клінічної лікарні №10 Воловненко Наталію Анатоліївну. Друге місце посіла медична сестра КНП «ЦПМСД №2» Голосіївського району м.Києва Козак Валентина Олексіївна, а третє - медична сестра АЗПСМ № 7 КНП «ЦПМСД №1» Голосіївського району м.Києва Кутова Наталія Вікторівна.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.