Шановні керівники органів державної влади та місцевого самоврядування!

Головне управління ДФС у м. Києві звертає увагу, що відповідно до ст. 12 Закону України від 07.04.2011 № 3206-VII "Про засади запобігання і протидії корупції" органи ДФС здійснюють перевірку достовірності відомостей, зазначених у Деклараціях про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, які особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, щороку до 1 квітня подають за місцем роботи (служби).

Відповідно до п. 5 Порядку здійснення перевірки достовірності відомостей, зазначених у декларації, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 13.03.2015 № 333, така перевірка здійснюється як апаратом Державної фіскальної служби України, так і територіальними органами (державними податковими інспекціями) за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

При цьому, безпосередньо апаратом ДФС здійснюються перевірки на підставі отриманих копій Декларацій виключно суб’єктів декларування, перелік яких визначено пп. 1 п. 5 Порядку:

- Президента України, Голови Верховної Ради України, його Першого заступника та заступника, Прем'єр-міністра України, Першого віце-прем'єр-міністра України, Віце-прем'єр-міністра України, а також міністрів, керівників центральних органів виконавчої влади, які не входять до складу Кабінету Міністрів України, Голови Національного банку України, Голови Антимонопольного комітету України, Голови Фонду державного майна України, Голови Державного комітету телебачення і радіомовлення України, їх перших заступників, заступників;

- Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Голови Служби зовнішньої розвідки України, начальника Управління державної охорони України, Міністра фінансів України, Голови Державної фіскальної служби України, начальника податкової міліції, Міністра внутрішніх справ України, Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій, їх перших заступників, заступників;

- членів Вищої ради юстиції, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Голови Державної судової адміністрації України, його першого заступника, заступника;

- Глави Адміністрації Президента України, Керівника Державного управління справами, Керівника Секретаріату Кабінету Міністрів України, Урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики, їх перших заступників, заступників;

- членів Центральної виборчої комісії, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, голів та членів національних комісій, що здійснюють державне регулювання природних монополій, державне регулювання у сферах зв'язку та інформатизації, ринків цінних паперів і фінансових послуг.

Перевірку Декларацій інших суб’єктів декларування (крім зазначених вище) здійснюють територіальні органи ДФС за місцем проживання (податковою адресою) суб’єкта декларування.

Податковою адресою платника податків – фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі (ст. 45 Податкового кодексу України).

Таким чином, для здійснення перевірки достовірності зазначених у Декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру відомостей, відповідний орган протягом десяти днів з дня одержання Декларації повинен був надіслати її копію:

- до апарату ДФС – суб’єктів декларування, перелік яких визначено пп. 1 п. 5 Порядку;

- до територіального органу ДФС за місцем проживання суб’єкта декларування –  інших суб’єктів декларування.

Одночасно інформуємо, що адреси територіальних державних податкових інспекцій Головних управлінь ДФС в областях та м. Києві розміщені на офіційному порталі ДФС України (www.sfs.gov.ua). 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю