Доходи декларуй – своє місто будуй!

ДПІ у Голосіївському районі звертає увагу громадян, що поряд із нововведеннями в оподаткуванні, запровадженими з цього року, тривають також і поточні процеси

Одним із них є проведення щорічної кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році.

Звертаємося до мешканців Голосіївського району і запрошуємо задекларувати свої доходи, отримані, у минулому 2015 році, а також скористатися своїм правом на податкову знижку.

Нагадуємо, що в обов’язковому порядку подати декларацію повинні ті громадяни, які отримували минулого року доходи у вигляді спадщини та подарунків, іноземні доходи, доходи від здійснення операцій з інвестиційними активами, від надання майна в оренду фізичним особам, доходи, отримані від продажу рухомого та нерухомого майна, а також інші види доходів під час виплати яких податки та збори до бюджету не були сплачені.

Подати декларацію про майновий стан і доходи необхідно до 3 травня 2016 року.

Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2015 року. У такому випадку податкова декларація подається протягом всього 2016 року.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема:  квитанціями; платіжними дорученнями; фіскальними або товарними чеками;  прибутковими касовими ордерами; меморіальними ордерами тощо.

Крім того, понесені витрати підтверджується копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача).

У зазначених документах обов'язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

Звертаємо увагу, що подати декларацію можна на паперових носіях, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або ж в електронному вигляді через інформаційний портал ДФС з дотриманням умови щодо реєстрації електронного цифрового підпису.

Всю необхідну інформацію щодо порядку заповнення та подання декларації про майновий стан та доходи, порядку та термінів сплати можна отримати у Центрі обслуговування платників  ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві за адресою: вул. Жилянська, 23(каб. 101, Зал декларування), або за телефонами: 591-61-49,591-61-22.

Також про особливості деклараційної кампанії 2016 року можна дізнатися  на офіційному веб – порталі ДФС України за посиланням  http://sfs.gov.ua/deklaruvannya-dohodiv-gromadyan-2016/.

 

ДПІ у Голосіївському районі

ГУ ДФС у м. Києві

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю