Головна  →  Новини  →  30 січня 2015

Громадські слухання щодо проекту Детального плану території, обмеженої просп. Глушкова, вул. Заболотного та Національним комплексом «Експоцентр України»

Громадські слухання проекту Детального плану території, обмеженої проспектом Академіка Глушкова, вулицею Академіка Заболотного та західною межею території Національного комплексу «Експоцентр України» у Голосіївському районі міста Києва

Департамент містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації (Замовник) та ТОВ «ТЕРРА ПРОДЖЕКТ»,  (Розробник) повідомляють про початок процедури громадських слухань проекту Детального плану території, обмеженої проспектом Академіка Глушкова, вулицею Академіка Заболотного та західною межею території Національного комплексу «Експоцентр України» у Голосіївському районі міста Києва, відповідно до порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. № 555.

Детальний план території, обмеженої проспектом Академіка Глушкова, вулицею Академіка Заболотного та західною межею території Національного комплексу «Експоцентр України» у Голосіївському районі міста Києва, виконується відповідно до Рішення Київської міської ради від 13.11.2013 № 518/10006 «Про затвердження міської програми створення (оновлення) містобудівної документації у м. Києві».

Детальний план території після затвердження є основним документом, який регламентує розміщення об’єктів містобудування, відведення земельних ділянок, будівництво та благоустрій територій, прокладку інженерних мереж тощо.

Виконання детального плану території пов’язано з необхідністю деталізації проектних рішень Генерального плану розвитку м. Києва та проекту планування його приміської зони на період до 2020 р., коригування або уточнення окремих його положень, пов’язаних з рішеннями щодо ефективного використання територій, функціонально-планувальної структури, розвитком загальноміського центру. Проектом передбачається реконструкція будівлі льодової спортивної арени та споруд «Центральної учбово-тренувальної бази по ковзанярському спорту «Льодовий стадіон», організація нової вхідної групи Національного комплексу «Експоцентр України» в районі станції метро «Іподром» з розміщенням готельного комплексу, конгрес-холу, прес-центру, медіа-центру. Також, розглядається можливість будівництва житлового комплексу з підприємствами обслуговування, які відображають нормативний соціально-гарантований рівень обслуговування населення та громадсько-ділового центру.

Основна мета проекту: формування багатофункціональної території, яка складається з об’єктів загальноміського значення: спортивного комплексу та громадсько-ділового центру, що обслуговують населення прилеглих районів приміської зони та підцентрів торгівельно-розважального, фінансово-готельно-офісного спрямування, а також житлових комплексів з розміщенням підприємств обслуговування. Відповідно до наданих пропозицій пропонується будівництво житла на перспективу (до 2025р.) з місцями постійного зберігання автомобілів та нормативним рівнем озеленення в обсязі 174,1 тис. м2.  

Для забезпечення соціально-гарантованого рівня установами і підприємствами обслуговування в межах кварталу проектної забудови пропонується на перспективу розміщення громадської зони в перших поверхах житлових будинків, дитячої дошкільної установи на 120 місць та  школи-гімназії на 500 місць.

Замовник розробки – Департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації). Генеральний проектувальник – ТОВ «ТЕРРА ПРОДЖЕКТ».

Експозиція проекту Детального плану території, обмеженої проспектом Академіка Глушкова, вулицею Академіка Заболотного та західною межею території Національного комплексу «Експоцентр України» у Голосіївському районі міста Києва, розміщена в приміщенні Голосіївської державної адміністрації, просп. 40-річчя Жовтня, 42.

Матеріали проекту детального плану території також розміщені на сайтах  www.kga.gov.ua

Процедура розгляду та врахування пропозицій громадськості до проекту детального плану території триватиме до 24.02.2015 р.

Пропозиції надаються громадянами у письмовому вигляді із зазначенням прізвища, ім’я та по-батькові, місця проживання, особистим підписом і повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил. Пропозиції подавати до Департаменту містобудування та архітектури за адресою: 01001, м. Київ. вул. Хрещатик, 32.

 

Департамент містобудування та архітектури КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю