КМДА Київська міська державна адміністрація


16 березня 2023

У Державній бібліотеці України для юнацтва відбулося відкриття виставки Лесі Мазанік «Рік війни»

У Державній бібліотеці України для юнацтва відбулося відкриття виставки Лесі Мазанік «Рік війни»
 
Леся Мазанік – ілюстраторка журналістка, співзасновниця видання Divoche.media. Ілюстрації – особливий і важливий елемент Divoche.media, що додає популярності виданню.
 
Леся Мазанік займається ілюстрацією з 2013 року. З початком війни почала відображати реальні події, реальних людей, реальні ситуації воєнного часу. Саме такі ілюстрації представлені на виставці «Рік війни».
 
У 2022 році  (Київ) і у 2023 році (Одеса) роботи Лесі Мазанік представлені в експозиції в рамках комунікаційної кампанії «Разом – ми Європа», що реалізується Представництвом  ЄС в Україні на підтримку українців під час війни.
 
Назви робіт Лесі Мазанік говорять самі про себе: «Буча», «Гостомель», «Краматорськ», «Маріуполь», «Повітряна тривога», «Херсон», «Бавовна», «Жінка-воїн», …
Леся Мазанік створює свої ілюстрації на екрані комп’ютера за допомогою електронної ручки і своїх спогадів про побачене і пережите.
 
 
 
Відвідати виставку ілюстрацій Лесі Мазанік «Рік війни» можна відвідати з 15 березня по 16 квітня у Виставковій залі Державної бібліотеки України для юнацтва за адресою: Київ, Голосіївський проспект 122/1. Вхід вільний.
 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.