КМДА Київська міська державна адміністрація


27 січня 2023

Оголошення про проведення громадського обговорення Голосіївською районною в місті Києві державною адміністрацією з приводу перейменування Міської спеціалізованої молодіжної бібліотеки «Молода гвардія»

Шановні  кияни  та  мешканці  Голосіївського  району  міста  Києва! 

З 27 січня 2023 року по 27 березня 2023 року Голосіївською  районною в місті Києві державною адміністрацією проводитиметься громадське обговорення з приводу перейменування Міської спеціалізованої молодіжної бібліотеки «Молода гвардія».

Метою проведення громадського обговорення є вивчення пропозицій, зауважень щодо перейменування бібліотеки. Учасниками громадського обговорення можуть бути фізичні особи, які мають право голосу відповідно до Конституції України та зареєстровані, або проживають на території міста Києва.

Заклад, який пропонується перейменувати (відмовитися від словосполучення «Молода гвардія» у назві): Міська спеціалізована молодіжна бібліотека «Молода гвардія» на «Міська спеціалізована молодіжна бібліотека»

Обґрунтування пропозиції:

Розпочавши проти українського народу повномасштабну геноцидну війну російська федерація, тим самим, активізувала необхідність перейменування назв географічних об’єктів, об’єктів топоніміки населених пунктів та назв закладів освіти і культури, які пов'язані з державою-агресором, історією СРСР та іменами діячів науки і культури.

Перейменування, присвоєння імені та відмова від імені об’єктів та закладів сприятиме звільненню української культури від ідеологічної спадщини країни-агресора та обмеженню присутності російської федерації в українському гуманітарному просторі.

Міська спеціалізована молодіжна бібліотека активно використовує сучасні технології та соціальні мережі для згуртування киян навколо читання, навколо загальнолюдських цінностей та саморозвитку користувачів впродовж життя. Ця оновлена назва бібліотеки цілком відповідає її діяльності, спеціалізації, надихає читачів молодіжною енергетикою, а її послуги – для всіх киян та ВПО.

Ви маєте змогу надати свої пропозиції щодо перейменування бібліотеки відправивши їх на електронну адресу: [email protected]  або заповнити ГУГЛ форму за посиланням

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyDgUeC6t0S6bkxnlxFvhtHeUYdpuYIqAlsPsnzybCYzHcSQ/viewform 

Надаючи пропозицію, обов'язково зазначайте: ПІП автора, адресу проживання (реєстрації), дату та рік народження, номер засобу зв'язку.

Анонімні пропозиції не реєструються та не розглядаються.

Контактна особа – завідуюча відділом інформаційних технологій та електронних ресурсів Міської спеціалізованої молодіжної бібліотеки «Молода гвардія» Юша Тетяна Вікторівна, тел. 044 287 00 10

 

Запрошуємо усіх зацікавлених взяти участь в обговоренні питання щодо перейменування бібліотеки!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.