КМДА Київська міська державна адміністрація


20 січня 2023

У закладах культури столиці відбудеться низка заходів до Дня Соборності України

22 січня Київ відзначить День Соборності України – день, коли 105 років тому  Українська Народна Республіка проголосила свою незалежність та Акт Злуки українських земель, щоб бути самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу. З цієї нагоди у столиці відбудуться тематичні заходи в бібліотеках і музеях, концертні виступи та програми. Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

Зокрема, 22 січня о 16:00 у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків розпочнеться концертна програма «Україна Соборна» Ансамблю солістів «Благовість» Українського академічного фольклорно-етнографічного ансамблю «Калина». 

У цей же час у Музейно-виставковому центрі Музею історії міста Києва відбудеться концертний виступ Муніципальної академічної чоловічої хорової капели ім. Л. М. Ревуцького.  

У неділю о 15:00 також можна відвідати концерт «Музика написана серцем» Муніципального академічного камерного хору «Київ» у Національному заповіднику «Софія Київська». Композитор Вікторія Польова, «Псалми Давида».

Окрім цього, протягом 20-25 січня у столичних бібліотеках триватимуть виставки-пам’яті, години державності, творчий майстер-клас «Україна: соборна, вільна, сильна», флешмоб «Єднаймося, українці, – в єдності сила!» тощо.

Нагадаємо, що також 21 січня в Києві відбудеться Фестиваль національних культур, під час якого можна задонатити на ЗСУ.

 
За інформацією: https://kyivcity.gov.ua

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.