КМДА Київська міська державна адміністрація


16 серпня 2022

Як визначається база оподаткування ПДВ операцій з постачання товарів за межі митної території України у митному режимі експорту?

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що базою оподаткування для операцій з вивезення товарів за межі митної території України є договірна (контрактна) вартість таких товарів, зазначена в митній декларації, оформленій відповідно до вимог Митного кодексу України.

Відповідно до пп. «а» пп. 195.1.1 п. 195.1 ст. 195 Податкового кодексу України операції з вивезення товарів за межі митної території України у митному режимі експорту оподатковуються ПДВ за нульовою ставкою.

Товари вважаються вивезеними за межі митної території України, якщо таке вивезення підтверджене в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, митною декларацією, оформленою відповідно до вимог Митного кодексу України від 13 березня 2012 року № 4495-VI зі змінами та доповненнями.

Датою виникнення податкових зобов’язань у разі експорту товарів є дата оформлення митної декларації, що засвідчує факт перетинання митного кордону  України,  оформлена  відповідно  до  вимог митного законодавства (п. 187.1 ст. 187 ПКУ).



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.