Яка робота в столиці цінується найвище?

 

У місті Києві на одну вакансію станом на кінець червня припадає, в середньому, 10 безробітних. Роботодавці проінформували Київський міський центр зайнятості про наявність 1,8 тис. вільних робочих місць, натомість на обліку в столичній службі зайнятості перебуває 18,2 тис. безробітних.

 

Середній рівень оплати праці у вакансіях, порівняно з аналогічним періодом торік, збільшився – з 9,9 тис. грн. у 2021 році до 11 тис. нині.

 

У розрізі професійних груп лідирують робітники з обслуговування та експлуатації устаткування (14,1 тис. грн.), професіонали (12,4 тис. грн.), керівники різного рівня (12,1 тис. грн.), кваліфіковані робітники з інструментом (11,4 тис. грн.), фахівці (10,4 тис. грн.), технічні службовці та робітники сільського господарства (10,1 тис. грн.), працівники сфери торгівлі та послуг (8 тис. грн.), представники найпростіших професій (7,6 тис. грн.).

 

Перша десятка найоплачуваніших пропозицій від роботодавців має наразі такий вигляд: інженер з програмного забезпечення комп’ютерів та фахівець з розроблення комп’ютерних програм – по 110 тис. грн., інженер-програміст – 55 тис. грн., механік автомобільної колони – 36 тис. грн., начальник підрозділу – 29 тис. грн., макетник макетно-модельного проектування та машиніст екскаватора – по 25 тис. грн., інженер з охорони праці – 24,8 тис. грн., апаратник приготування косметичних засобів – 23 тис. грн., заступник начальника відділу – 20,9 тис. грн. Роботодавці часто виставляють до претендентів високі вимоги, через що влаштуватися на ці вакансії буває досить складно.

 

«Наше завдання – допомогти якомога більшій кількості людей знайти роботу у сьогоднішній непростий час. Для цього людині важливо мобілізувати зусилля, а працівники служби зайнятості свою роботу зроблять – розкажуть, як готуватися та як себе вести на співбесіді з роботодавцями, навчать складати резюме, проконсультують. За їх допомогою ви зможете шукати вакансії, загалом, вирішувати питання свого працевлаштування», - підкреслив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

 

Україна переможе!    

 

Київський міський центр зайнятості

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю