Головна  →  Новини  →  1 липня 2022

Вчора відбулось засідання протиракової експертної комісії при адміністрації

30.06.2022 проведено засідання протиракової експертної комісії при Голосіївській районній в місті Києві державній адміністрації. Участь приймали сімейні лікарі, завідувачі амбулаторії, лікар-експерт з онкології, а також заступники директорів з медичної частини КНП «КДЦ» Голосіївського району м. Києва, КНП «ЦПМСД №1» Голосіївського району м. Києва, КНП «ЦПМСД №2» Голосіївського району м. Києва.

Рак — це загальний термін для ідентифікації понад сотні хвороб, які можуть вражати будь-яку частину організму. Одним із ознак раку є швидке утворення аномальних клітин — метастазів, які проникають в організм. Він уражає літніх людей, молодь і навіть дітей, чоловіків та жінок незалежно від рівня доходу.Водночас, від 30% до 50% онконедуг можна уникнути, якщо вести здоровий спосіб життя.

Онкологічні захворювання можна виявляти на ранній стадії. Пацієнти, у яких діагностували захвонювання, можуть пройти терапію і вилікуватися. Навіть на пізніх стадіях страждання пацієнтів слід полегшувати шляхом якісної паліативної допомоги.

Основною причиною пізнього виявлення онкологічного захворювання- є несвоєчасне звернення за медичною допомогою. Тому медичні працівники закликають звертатися до сімейних лікарів за направленням для проходження діагностики.

В КНП «КДЦ» Голосіївського району м. Києва (проспект Голосіївський, 59А) з метою ранньої діагностики раку молочної залози, своєчасного лікування, медичного спостереження і як наслідок, суттєвого зменшення смертності від раку молочної залози проводяться мамографічні дослідження за електронним направленням сімейного лікаря.

А також, з метою раннього виявлення остеопорозу, запобігання підвищенню ламкості кісток і ризику переломів проводиться денситометрія за електронним направленням сімейного лікаря.

Запис на вказані дослідження здійснюється в режимі он-лайн на сайті www.helsi.me та через реєстратуру підприємства (тел. 257-10-01) при наявності електронного направлення.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю