Головна  →  Новини  →  18 травня 2022

18 травня - Міжнародний день музеїв

Міжнародний день музеїв світова громадськість відзначає щороку 18 травня. Пам’ятна дата запроваджена рішенням Генеральної конференції Міжнародної ради музеїв у 1977 році.

У воєнний час київські музеї захищають та зберігають унікальне історико-культурне надбання нашої країни, попри це поступово відновлюють свою діяльність. 

Київські музеї підготували цикли мистецьких  заходів.

Музей гетьманства:

18 травня відбудеться екскурсія вулицями Подолу «Козацький Київ», яка розпочнеться о 15:00. Деталі маршруту можна дізнатись за телефоном (067) 979-01-32.

Музей видатних діячів української культури:

17-18 травня відбудуться онлайн-екскурсії «Леся Українка: цікаві факти не з підручника».

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова:

18-19 травня з доброчинною метою відбудуться «Благодійні чаювання на веранді». Також до 19 травня включно триватиме благодійна ініціатива «Літературні аптечки» – збір коштів на ключові розхідні комплектуючі, а саме турнікети та кровоспинні засоби для тактичних аптечок (до кожної аптечки додадуть наліпки з улюбленими рядками з українських віршів та прози від донаторів).

Музей Шолом-Алейхема:

18 травня пройде виставка графіки «Київ-Ієрусалим»: плакати київського графіка Миколи Гончарова «Війна в Україні» та комп’ютерна графіка Михайла Корості (США). Захід можна відвідати онлайн або у виставковій залі;

26 травня пройде виставка скульптури «Шолом-Алейхем у майстерні Михайла Карловського». Захід за можливості відбудеться у виставковій залі музею або онлайн зі скульптурної майстерні Спілки художників України.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю