КМДА Київська міська державна адміністрація


22 квітня 2022

Рятувальники закликають громадян до безпечного святкування Великодня!

Вже цієї неділі християни східного обряду відзначатимуть Великдень. Як не прикро, але цьогоріч цей світлий день зустрічатимемо в особливих умовах воєнного стану. Тож рятувальники закликають кожного бути вдвічі пильнішими, обережнішими та сумлінно дотримуватися правил безпеки життєдіяльності.

Громадяни, які проживають в небезпечних регіонах, де існує ризик ворожих провокацій, пам'ятайте, що відбуватимуться онлайн-трансляції церковних служб з Києва, тому не варто наражати себе зайвий раз на небезпеку, йдучи до церкви.

Якщо ви все ж плануєте піти до храму, варто пригадати правила пожежної безпеки під час святкової літургії. Зокрема, будьте обережні з джерелами відкритого вогню: підв`язуйте міцно хустину та збирайте волосся, щоб воно не потрапило на вогонь; зберігайте безпечну дистанцію з іншими прихожанами; слідкуйте за своїми дітьми, аби вони були обережними зі свічками; вдома запалені свічки поставте у вогнетривкі підставки подалі від легкозаймистих предметів.

Окремо вогнеборці звертають увагу господинь на безпечний процес приготування страв до святкового столу. Дотримуйтесь протипожежних правил під час експлуатації печей, газових та електричних приладів. Під час застілля краще мінімізувати вживання алкогольних напоїв.

Шановні громадяни, зважайте на те, що в  Україні йде повномасштабна війна, тож йти на відпочинок у природні екосистеми небезпечно, оскільки існує загроза натрапити на вибухові предмети! Розводячи багаття у себе на подвір'ї подбайте про те, щоб вогонь не перекинувся на сухостій та не спричинив пожежу!

Світлих та безпечних вам свят та непохитної віри у Перемогу!

Джерело: https://dsns.gov.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.