Хто з ФОП застосовує РРО з 01 січня 2022 року?

Головне  управління ДПС у м. Києві інформує, що фізичні особи – підприємці (далі – ФОП) – платники єдиного  податку другої,  третьої та четвертої груп  зобов’язані з 01 січня 2022 року застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО) при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. 

Водночас, ФОП – платники єдиного податку першої групи відповідно до положень Податкового кодексу України звільнені від обов’язку застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні господарської діяльності.

Тобто зазначена категорія ФОП, яка здійснює виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на  ринках та/або провадить  господарську  діяльність з надання побутових послуг населенню і не використовує працю найманих осіб, з 01 січня 2022 року не застосовує РРО/ПРРО та не веде облік товарних запасів. 

Звертаємо увагу, що для зручності платників Державна податкова служба України розробила відеоролик «Хто з ФОП застосовує РРО?» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/8416.html).

У відеоролику детально розʼяснюється:

хто з ФОП – платників єдиного податку повинен застосовувати РРО/ПРРО  з 01 січня 2022 року, на кого ці вимоги не поширюються, при яких розрахунках застосовується РРО.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю