КМДА Київська міська державна адміністрація


8 жовтня 2021

Компенсаційні виплати для осіб старше 75 років

З 1 жовтня пенсіонери, які досягли 75-річного віку, будуть отримувати компенсаційну доплату до пенсії в розмірі 400 грн. Після досягнення 80-річного віку, розмір цієї виплати збільшиться до 500 грн.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2020 № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році та в подальшому» передбачено з 1 жовтня 2021 р. особам, яким виповнилося 75 років до досягнення 80-річного віку, у яких щомісячний розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, не досягає 10340,35 грн., встановити щомісячну компенсаційну виплату в розмірі до 400 гривень у межах зазначеного розміру.

Після досягнення особою 80 річного віку замість компенсації 400,00 грн. встановлюється компенсація 500,00 грн.

У разі коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати особам, яким виповнилося 75 років розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації у разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», з урахуванням страхового стажу 25 років для чоловіків та 20 для жінок), не досягає 2 500 гривень, їм надається доплата до пенсії. Розмір доплати визначається в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. який враховується під час подальших перерахунків пенсії.

При цьому розмір пенсії кожної особи після перерахунку є індивідуальним.

Кошти по перерахунку пенсій будуть нараховані на жовтень 2021 року разом з пенсією за жовтень.

 За інформацією Головного управління пенсійного фонду України в м.Києві



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.