КМДА Київська міська державна адміністрація


13 вересня 2021

У Голосіївському районі стартував пілотний проєкт із розміщення купав у єдиному архітектурному стилі

Місто започаткувало пілотний проєкт, спрямований повністю змінити підхід до розміщення на вулицях міста мобільних торговельних точок. Його реалізація починається з Голосіївського району. Про це повідомили у комунальному підприємстві «Міський магазин».
17 вересня відбудуться електронні торги на розміщення засобів пересувної дрібнороздрібної торговельної мережі в Києві (https://cutt.ly/mWCqRbH). Мова йде про мобільні кав’ярні, купави, автокафе тощо.
«На аукціоні, зокрема, буде заявлено близько 20 локацій пересувної торгівлі для розміщення в Голосіївському районі. Архітип засобів пересувної торгівлі розробляли фахівці з урахуванням сучасних трендів, санітарно-епідемічних вимог, зручності для продавця та споживача. Представники бізнесу брали безпосередню участь у розробці універсального
вигляду пересувної точки. Він має поєднуватись із загальним виглядом міста, у жодному разі не порушуючи благоустрій», – повідомили в КП «Міський магазин».
У комунальному підприємстві додали, що місто прагне кардинально змінити підхід до пересувної торгівлі:
«Наша мета – щоб жодної точки несанкціонованої торгівлі в місті не було. Київ дає «зелене» світло підприємцям, які готові працювати у правовому полі: оформити повний пакет документів на розміщення та торгівлю, сплачувати необхідні внески до бюджету».
Усі представники бізнесу, які готові працювати у легальному полі, виконати чіткі вимоги щодо вигляду та розміщення мобільної точки продажу, запрошуються до участі.
Графічну схему розміщення засобів пересувної торгівлі можна переглянути за посиланням: https://cutt.ly/XWX4K2u.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news/u_golosivskomu_rayoni_startuvav_pilotniy_proyekt_iz_rozmischennya_kupav_u_yedinomu_arkhitekturnomu_stili/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.