КМДА Київська міська державна адміністрація


1 вересня 2021

Розпочато ремонтні роботи зі створення нового Притулку для постраждалих від домашнього насильства

Розпочато ремонтні роботи у приміщенні, де з’явиться новий Притулок для постраждалих від домашнього насильства. Заклад повинен запрацювати вже цього року. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Коли ми відкрили «кризові кімнати», то стикнулися з проблемою, що 10 днів перебування в закладі для постраждалих іноді недостатньо, щоб вирішити юридичні, психологічні, матеріальні, житлові проблеми. Якщо людині нікуди йти після перебування у «кризовій», то для цього в місті існує притулок, де можна знайти прихисток на термін до півроку. Але можливості діючого притулку обмежені. Саме тому було вирішено створити новий притулок для постраждалих, щоб більша кількість людей отримала можливість повернутися до нормального життя. Ремонтні роботи в закладі розпочато, а повноцінно він запрацює вже восени цього року», – зазначила Марина Хонда.

Вона зауважила, що адреса закладу не розголошується з міркувань безпеки постраждалих осіб.

Заступниця голови КМДА також додала, що з початку року в місті зафіксовано 15338 звернень із питань домашнього насильства. У кімнатах кризового реагування перебували 146 осіб (4 чоловіки, 72 жінки, 68 дітей). У міському притулку перебувало 30 осіб (16 жінок та 14 дітей). Протягом липня до поліції надійшло 1667 звернень із питань домашнього насильства. До служби «Телефон довіри» – 323. У кімнатах кризового реагування перебувало 12 осіб (8 жінок, 4 дітей). У міському притулку перебувало 13 осіб (6 жінок та 7 дітей).

Якщо ви постраждали від домашнього насильства, можете звернутися телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за телефонами: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 із мобільного. Також можна звернутися особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу. Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за телефоном: 102.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news/rozpochato_remontni_roboti_zi_stvorennya_novogo_pritulku_dlya_postrazhdalikh_vid_domashnogo_nasilstva/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.