Головна  →  Новини  →  1 вересня 2021

Столичні дитячі установи санаторно-курортного лікування впевнено перетворюються на повноцінні реабілітаційні центри – Валентина Гінзбург

Столичні дитячі заклади санаторно-курортного лікування впевнено перетворюються на повноцінну реабілітацію. На цьому зауважила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург під час наради з головами санаторно-курортних відбіркових комісій київських комунальних медичних установ.

Валентина Гінзбург зазначила, що відновлювальне лікування, яке пропонується маленьким киянам, є профільним і результативним не лише в сенсі відродження порушених функцій організму, а й як вторинна профілактика захворювання та його ускладнень.

«За останні три роки за особистої підтримки Київського міського голови Віталія Кличка, який пріоритетно опікується питаннями охорони здоров’я материнства та дитинства, було взято курс на розвиток реабілітаційного лікування дітей. З тих пір щороку покращується якість та збільшується кількість медичних профілів. Наприклад, наразі у санаторії «Салют» відкрито реабілітаційне відділення для дітей з психоневрологічними захворюваннями. У санаторії «Орлятко» – для дітей ортопедичного профілю.

У санаторії «Лісова поляна» – відділення реабілітації дітей із захворюваннями системи кровообігу. У «Ялинці» – для реабілітації дітей із захворюваннями ендокринної системи та дітей з онкологічною патологією…», – зазначила Валентина Гінзбург.

Директорка Департаменту наголосила, що це зовсім нові для столиці напрями надання реабілітаційної допомоги дітям. До того ж, при плануванні їх запровадження була чітко виконана вимога: створення умов для сумісного перебування дитини із законним представником.

«Окрім того, що часто дитині і з точки зору фізичної, і з точки зору психологічної підтримки просто необхідна присутність дорослої близької людини, у такого супроводження є ще один величезний плюс. Усі процедури відбуваються «на очах» та за безпосередньої участі мами, батька або бабусі чи дідуся. Що це означає? Що у родини з’являється робочий інструмент підтримання реабілітаційних заходів у домашніх умовах.

Навчений фахівцями дорослий може і надалі займатися з дитиною, а це значно підвищує шанси на успіх відновлення», – наголосила Валентина Гінзбург.

Вона зазначила, що всі запроваджені наразі реабілітаційні напрями забезпечуються належною матеріально-технічною складовою. Заклади відповідно облаштовані та обладнані.

«За це окрема подяка депутатам Київради та київській міській владі. На зміцнення та оновлення матеріально-технічної бази санаторіїв (капітальні та поточні ремонти, придбання обладнання тощо) за три роки було витрачено близько 83 млн грн. Також хочу подякувати керівництву і колективам закладів, які не просто підтримали, а й зробили все можливе, щоб реабілітаційний напрям отримав свій розвиток», – повідомила Валентина Гінзбург.

Також директорка Департаменту охорони здоров’я наголосила, що перебування та реабілітація в таких закладах для маленьких киян та тих, хто їх супроводжує – абсолютно безоплатні, а відділення працюють упродовж всього року.

Вона закликала містян, у родинах яких підростають діти, що потребують відновлювального лікування, звертатися до свого сімейного лікаря або педіатра за порадою та направленням і зазначила, що докладніше про можливості реабілітаційної допомоги дітям столиці можна дізнатися за посиланням:

https://tmo-sanatorium.org/?fbclid=IwAR0HgccsaTbpmc6l40K6BputmkyOXD4o3iozkccQxEBfgG-CkBLeq0HHXWE

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю