Вадим Дідок: за І квартал 2021 року зафіксовано понад 116 тисяч звернень до Центрів обслуговування платників м. Києва щодо отримання адміністративних послуг

«У січні – березні 2021 року до Центрів обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві щодо отримання адміністративних послуг надійшло понад 116 тисяч звернень. Водночас, кількість наданих адміністративних послуг становить понад 107 тисяч, що охоплює видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та інше», – про це розповів заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок.

Зокрема, у І кварталі 2021 року видано понад 21 тисячу карток платника податків та внесено до паспортів громадян України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Понад 6 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Платникам податків, як юридичним, так і фізичним особам, для забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису надано понад 15 тисяч електронних довірчих послуг.

У січні – березні 2021 року було зареєстровано понад 3 тисячі реєстраторів розрахункових операцій та майже 9 тисяч книг обліку розрахункових операцій.

До столичних центрів обслуговування платники звертаються і стосовно отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Так, за січень – березень 2021 року підготовлено та видано понад 18 тисяч таких довідок.

Понад 19 тисяч громадян здійснили реєстрацію платника єдиного податку та понад 14 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

У І кварталі 2021 року понад 8 тисяч платників отримали або подовжили терміни дії ліцензій на роздрібну та оптову торгівлю тютюновими та алкогольними виробами.

Також, Вадим Дідок звернув увагу, що у зв’язку з карантинними обмеженнями відвідування столичних Центрів обслуговування платників здійснюється за попереднім записом за телефонними номерами, які розміщено на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві.

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю