КМДА Київська міська державна адміністрація


13 квітня 2021

У першому кварталі 2021 року послугами столичної служби зайнятості скористалося понад 40 тисяч громадян

Станом на 1 квітня 2021 року на обліку у столичній службі зайнятості перебувало майже 19 тисяч осіб. Понад 16 тисяч з них отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої складав 5,3 тисячі грн. Загалом, послугами столичної служби зайнятості у першому кварталі 2021 року скористались понад 40 тис. громадян.

На початку квітня у базі КМЦЗ налічувалось майже 10 тисяч вакансій, інформацію про які подали понад чотири тисячі роботодавців. Середній розмір заробітної плати у вакансіях становить 9,6 тисячі грн. При цьому, на одну вакансію у м. Києві претендують 2 особи. Водночас, найбільш затребуваними у роботодавців м. Києва є працівники сфери адміністративного та допоміжного обслуговування (17 відсотків), державного управління й оборони, обов’язкового соціального страхування (14,5%), освіти (13%), транспорту, складського господарства, поштової та кур’єрської діяльності (11,5%), оптової та роздрібної торгівлі і послуг з ремонту автотранспортних засобів та мотоциклів (10,6%).

З початку року 3,4 тисячі безробітних було забезпечено роботою. За відсутності підходящої роботи безробітним пропонують пройти професійне навчання або започаткувати власний бізнес. Профнавчання за направленням столичної служби зайнятості у першому кварталі 2021 року проходили 149 громадян. Восьми особам одноразово виплачено допомогу по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

На обліку в Київському міському центрі зайнятості перебували 6 тисяч осіб з числа соціально незахищених категорій населення, зокрема, понад 1,3 тисячі людей з інвалідністю. З них 324 особи були працевлаштовані за направленнями служби зайнятості (67 людей з інвалідністю).

У першому кварталі 2021 року мешканцям столиці було надано 20,5 тисячі профорієнтаційних послуг, з яких 18,6 тисячі – безробітним. Кар’єрний радник разом з безробітним (у період карантину – дистанційно) складають індивідуальний план працевлаштування. На вебінарах громадян навчають, як правильно писати резюме та готуватися до співбесіди з роботодавцем, знайомлять з джерелами пошуку вакансій та ситуацією на ринку праці. А участь у мініярмарках вакансій та презентаціях роботодавців дає змогу ближче ознайомитися з умовами праці та вимогами, які керівники підприємств ставлять до претендентів.

«КМЦЗ докладає максимум зусиль, щоб допомогти безробітним знайти роботу, а роботодавцям отримати кваліфікованих працівників», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

 

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

  • Найбільша база можливостей
  • Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.