У період посилення карантину столична служба зайнятості надає послуги дистанційно

Враховуючи стрімке зростання кількості випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19 серед мешканців міста Києва, Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) посилила в столиці карантинні обмеження. У зв’язку з цим, районні філії Київського міського центру зайнятості тимчасово обмежили особистий прийом громадян.   

На цей період громадяни, які мають намір зареєструватися в службі зайнятості, можуть скористатися одним з двох способів:

- зареєструватися через Єдиний портал державних послуг «Дія» (https://diia.gov.ua/services/dopomoga-po-bezrobittyu) за наявності кваліфікованого електронного підпису (КЕП);

- записатись на реєстрацію за допомогою електронної черги (https://www.dcz.gov.ua/EReception/#/appointment), слідуючи покроковій інструкції.

На період дії обмежень зареєстрованим безробітним консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, надаються дистанційно будь-якими засобами комунікації: телефонний зв’язок, електронні засоби. Зареєстрованим безробітним також надано можливість підтверджувати намір перебувати в статусі безробітного в період карантину дистанційно, без необхідності безпосереднього відвідування центру зайнятості. Впроваджено дистанційне складання індивідуального плану працевлаштування кар’єрним радником разом із зареєстрованим безробітним.

«Незважаючи на певні складнощі, ми робимо все необхідне, щоб громадяни, які зареєструватись у службі зайнятості, змогли оперативно, якісно та безпечно отримати передбачені законодавством послуги, дотримуючись вимог протиепідемічної безпеки», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

Довідково: станом на 1.04.2021 року на обліку в столичній службі зайнятості перебували 18784 безробітних. У базі КМЦЗ налічувалося 9931 вакансія.

 

Київський міський центр зайнятості сьогодні це:

  • Найбільша база можливостей
  • Безкоштовні послуги для безробітних та роботодавців
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю