КМДА Київська міська державна адміністрація


8 квітня 2021

Міжнародний день ромів відзначають у Київській театральній школі-студії

На базі Київської театральної школи-студії діє культурно-просвітницький проект «Україна – єдина для всіх!». У рамках проекту викладачі та учні школи-студії беруть участь у спільних тематичних заходах національно-культурних товариств, з якими укладено Угоду про творчу співпрацю, зокрема: Академічним музично-драматичним циганським театром «Романс».

З метою виховання толерантного ставлення до ромської національної меншини, поваги до традицій та популяризації їх культурних надбань у Київській театральній школі-студії щороку до Міжнародного дня ромів відбуваються творчі зустрічі з народним артистом України, художнім керівником Київського академічного музично-драматичного циганського театру «Романс» Ігорем Миколайовичем Крикуновим.

Мистецькі зв’язки театральної школи-студії та театру «Романс» можна назвати багаторічною дружбою – декілька поколінь учнів були серед глядачів прем’єрних вистав театру.

Цього року через карантинні обмеження взаємні плани скориговано до перегляду учнями вистав «Віднеси мене, серце» і «Вожак» на ютуб-каналі театру та обговорення в додатку Skype.

Також до Міжнародного дня ромів 08.04.2021 о 18:00 на платформі Zoom в режимі онлайн відбудеться творча зустріч Ігоря Крикунова з учнями театральної школи-студії на актуальну та символічну тему «Великий шлях не буває простим».

Святкова зустріч збагатить уявлення учнів про традиції циганського театру, музичний фольклор ромів та маловідомі сторінки життя і культури ромської національної меншини.

 ФОТО

За інформацією управління культури

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.