КМДА Київська міська державна адміністрація


22 березня 2021

НАДАННЯ ПОСЛУГ БЕЗДОМНИМ ОСОБАМ

В підпорядкуванні Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) функціонують заклади соціального захисту, що надають соціальні послуги бездомнимособам:

Київський міський центр комплексного обслуговування бездомних осіб, розташований в с.Ясногородка Вишгородського району Київської області. Центр є соціально-адаптаційною установою, призначеною для проживання осіб, що не мають постійного місця проживання.

 Зарахування до Центру підопічних проводиться по путівках Департаменту після встановлення особи та повного медичного обстеження.

Протипоказаннями для прийому до Центру є: туберкульоз в активній фазі, захворювання шкіри та волосся, гострі інфекційні та венеричні захворювання, онкологічні захворювання, психічні захворювання, алкогольна або наркотична залежність.

Медичні документи, які необхідні для влаштування до Центру:

флюорографія органів грудної клітини, аналіз крові на RW, мазок із зеву на дифтерію, мазок на кишкову флору, довідка про можливість знаходження в колективі.

Центр обліку бездомних осіб (вул. Гарматна, 16/85, тел.: 458 08 91) та філія Центру обліку (вул. Рогозівська, 4/16, тел.: 568 60 81). В Центрі та філії Центру проводиться робота по обліку бездомних осіб, по відновленню та отриманню ними документів, видаються посвідчення Центру обліку, надається реєстрація місця проживання (перебування). В разі звернення до вищезазначених закладів бездомним особам  надається всебічна допомога.

Будинок соціального піклування з відділенням нічного перебування та соціального готелю  (вул. Суздальська, 4/6, тел.: 497 41 81). Основними завданнями цього закладу є організація нічного або тимчасового перебування осіб без визначеного місця проживання і тих, хто опинився в екстремальній ситуації, надання цим особам психологічної, соціальної, медичної та побутової допомоги, надання допомоги у працевлаштуванні тощо.

До Будинку приймаються  особи, які досягли 18 років на підставі документів, що засвідчують особу,  громадяни України, іноземці, біженці та особи без громадянства, які постійно на законних підставах і після втрати прав на жилі приміщення проживають на території України і мають можливість оплачувати послуги  (у відділенні нічного перебування–10 грн, у соціальному готелі – 18 грн).

Одночасно зазначаємо, що згідно Наказу Департаменту соціальної політики від 24.11.2020 № 230 «Про тимчасове скасування оплати за проживання у відділенні нічного перебування Будинку соціального піклування» на час запровадження по місту Києву карантинних заходів, перебування клієнтів у нічліжному відділенні Будинку забезпечується на безкоштовній основі.

Щорічно, в період з 01 грудня до 01 квітня, з метою забезпечення бездомних осіб гарячим харчуванням, теплими речами і взуттям, в м. Києві проводиться соціальне патрулювання, створюється міський оперативний штаб допомоги бездомним особам та розроблюється графік роботи соціального патруля. Відповідно до розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 19.10.2020 № 1650 «Про організацію в місті Києві соціального патрулювання в зимовий період 2020-2021 років» в період з 01 грудня 2020 року до 01 квітня 2021 року  в місті Києві організовано соціальне патрулювання.
Для здійснення соціального патрулювання на базі Будинку соціального піклування утворено виїзну бригаду, до складу якої входять соціальний працівник,  водій та кухар. Щоденно (з 01.12.2020 по 31.03.2021) в місцях найбільшого скупчення бездомних громадян проводиться харчування 200 осіб згідно графіку:

 

Приміський вокзал «Дарниця»
(вул. Привокзальна, 1) 

з 11:00 до 11:40

Залізнична станція
«Київ-Волинський»

з 13:10 до 13:30

Центральний залізничний вокзал
(вул. Старовокзальна, 7)

з 13:50 до 14:50

Джерело: https://dsp.kyivcity.gov.ua 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.