КМДА Київська міська державна адміністрація


4 березня 2021

Внесено зміни до Кодексу України з процедур банкрутства

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що згідно част. 4 ст. 2 Кодексу України з процедур банкрутства, не допускаються провадження у справах про банкрутство – казенних підприємств і бюджетних установ, а також санація таких боржників до відкриття провадження у справі про банкрутство.

Пунктом 21 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що заява ініціюючого кредитора або боржника-фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених ч. 1 ст. 34, ч. 2 ст. 116 Кодексу України з процедур банкрутства, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією.

Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає такого арбітражного керуючого розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У разі якщо заява ініціюючого кредитора або боржника-фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не містить пропозицій щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією або до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) не додано заяви цього арбітражного керуючого про участь у справі, або з підстав, визначених  ч. 3 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, цього арбітражного керуючого не може бути призначено розпорядником майна або керуючим реструктуризацією, або заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство подано боржником-юридичною особою, призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією здійснюється господарським судом самостійно з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих України, у порядку, що діяв до дня введення Кодексу України з процедур банкрутства в дію, шляхом застосування автоматизованої системи.

 

Довідково: Зміни внесено Законом України від 05 червня 2020 року № 686-ІХ «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства», який набрав чинності 17 жовтня 2020 року та спрямований на усунення недоліків Кодексу України з процедур банкрутства, недопущення відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ та організацій.

 

 

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.