КМДА Київська міська державна адміністрація


9 лютого 2021

Оприлюднено оновлений довідник типів об'єктів оподаткування

Головне  управління ДПС у м. Києві інформує, що Державною податковою службою оприлюднено оновлений довідник типів об'єктів оподаткування станом на 22.01.2021 року (https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/127294.html), які платник податків має зазначати у повідомленні за формою № 20-ОПП.

Відповідно до п. 8.7 Порядку обліку платників податків та зборів, затвердженого   наказом   Мінфіну   від    09   грудня   2011   року   № 1588 (далі – Порядок № 1588), рекомендований довідник типів об'єктів оподаткування оприлюднюється на офіційному веб-сайті Центрального контролюючого органу.

Згідно з п. 8.1. Порядку № 1588 платник податків зобов'язаний повідомляти про всі об'єкти оподаткування і об'єкти, пов'язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку.

Повідомлення про такі об'єкти подаються протягом 10-ти робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (п. 8.4 Порядку № 1588).

У повідомленні за формою № 20-ОПП надається інформація про всі об'єкти оподаткування, що є власними, орендованими або переданими в оренду.

 

 

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.