Перелік документів, необхідних для призначення допомоги на дітей, які виховуються в багатодітних сім’ях

1. Заява  про призначення допомоги, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики

 https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0475-15

2. Документ, що посвідчує особу заявника (паспорт);

3.Копія посвідчення батьків багатодітної сім’ї. У разі досягнення дитиною з багатодітної сім’ї шестирічного віку подається копія посвідчення дитини з багатодітної сім’ї;

4.Копії свідоцтв про народження всіх дітей;

5.Рахунок для соціальних виплат відкритий в установі уповноваженого банку.

 

У разі неможливості подання посвідчення батьків багатодітної сім’ї та посвідчення дитини з багатодітної сім’ї подається довідка багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї, видана структурним підрозділом районної, районної у м. Києві держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її утворення) ради.

Якщо заявник виявив бажання отримати послугу з призначення допомоги під час надання комплексної послуги “єМалятко”, орган соціального захисту населення призначає допомогу на підставі відомостей, отриманих у порядку інформаційної взаємодії, відповідно до Порядку надання комплексної послуги “єМалятко”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10 липня 2019 р. № 691 “Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини”

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/691-2019-%D0%BF#Text

Допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця, в якому було подано заяву з усіма необхідними документами, та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

 

Постанова Кабінету Міністрів України від 13.03.2019 № 250 «Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім’ям»

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/250-2019-%D0%BF#Text

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю