КМДА Київська міська державна адміністрація


14 січня 2021

Отримання довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи:

Телефони для консультації та попереднього запису на прийом: (044) 258-19-86 та (066) 359 75 90

Внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Адресою покинутого місця проживання внутрішньо переміщеної особи в розумінні цього Закону визнається адреса місця проживання особи на момент виникнення обставин, зазначених у частині першій цієї статті.

(стаття 1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»)

Факт внутрішнього переміщення підтверджується довідкою про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, що діє безстроково, крім випадків, передбачених статтею 12 вищезазначеного  Закону.

НОРМАТИВНО ПРАВОВА БАЗА:

Закон України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб»

Закон України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України»

Постанова Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 «Про облік внутрішньо переміщених осіб»

 

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ

  

Заява про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи

(назва є посилання на файл «Додаток 1»

Приклад заповненої заяви для повнолітньої особи

(назва є посилання на файл «Додаток 2»

Приклад заповненої заяви для неповнолітньої особи

(назва є посилання на файл «Додаток 3»

 

Особа, яка отримала довідку, може замовити відображення в електронному вигляді інформації, що міститься в довідці, для цього необхідно встановити мобільний додаток Єдиного державного веб-порталу електронних послуг “Портал Дія” на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, та пройти електронну автентифікацію.

Електронна довідка пред’являється особою на електронному носії, критерії якого підтримують використання мобільного додатка Порталу Дія, без пред’явлення довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Особа може подавати електронну довідку через Портал Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія, за умови проведення одержувачами такої інформації перевірки та підтвердження відповідності таких реєстраційних даних в електронній формі інформаційно-телекомунікаційними засобами. Перевірка достовірності електронної довідки здійснюється у випадках, передбачених законодавством, за допомогою технічних засобів, зокрема з використанням унікального електронного ідентифікатора (QR-коду, штрих-коду, цифрового коду), який забезпечує в режимі реального часу отримання даних з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.