Олена Крупнова: СМКОР зупинено реєстрацію всього 0,4% податкових накладних, які подані на реєстрацію платниками м. Києва

«Протягом  січня - листопада 2020 року СМКОР зупинено реєстрацію 182 тисяч податкових накладних,   що становить 0,4 % від загальної кількості поданих на реєстрацію. Сума ПДВ по таких податкових накладних складає 3 402,5 млн грн, (1,2% від загальної суми ПДВ поданих на реєстрацію податкових накладних)», -  зауважила Олена Крупнова,  заступник начальника Головного управління ДПС у     м. Києві.

Загалом, з початку поточного року  столичними платниками  подано на реєстрацію понад 46 мільйонів податкових накладних на суму ПДВ близько 294 мільярди гривень. У середньому, це - 198 тисяч податкових накладних щодня.

По ризиковим суб’єктам господарювання зупинено 92 тисячі  податкових накладних (або 51,1% від загальної кількості зупинених) на суму 2 980,1 млн грн (або 87,6% від загальної суми ПДВ по зупинених накладних).

Комісією Головного управління ДПС у м. Києві з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, за результатами моніторингу виявлено 3 570 суб’єктів господарювання, що підпадають під критерії ризиковості.

Фахівцями столичної податкової розглянуто майже 163 тисячі повідомлень про підтвердження реальності здійснення операцій по податкових накладних, реєстрацію яких зупинено, на загальну суму ПДВ 2 758 млн гривень. За результатами розгляду зазначених повідомлень прийнято понад 124 тисячі рішень щодо реєстрації податкових накладних в ЄРПН (або 76,07%) на загальну суму ПДВ – 1 248 млн грн та майже 39 тисяч рішень про відмову в реєстрації податкових накладних в ЄРПН (або 23,31,%) на загальну суму ПДВ – 1 510 млн гривень.

З метою запобігання зупинення реєстрації податкових накладних по критерію ризиковості операції, по платниках реального сектору економіки враховано понад 920 таблиць платника податку.

Нагадаємо,  з алгоритмом дій у разі зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування, можна ознайомитись за посиланням: https://kyiv.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/434158.html

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю