КМДА Київська міська державна адміністрація


7 серпня 2020

Міжнародний день корінних народів світу висвітлюють бібліотеки району

Міжнародний день корінних народів світу відзначається 9 серпня, починаючи з 1995 року за рішенням Організації об’єднаних націй.

Централізована бібліотечна система Голосіївського району м.Києва, в рамках реалізації державної політики щодо етнонаціональної єдності в Україні, надає рівний доступ громадян до інформації та культурних благ незалежно від їх етнічної і конфесійної приналежності.

Бібліотеки району запрошують більше дізнатися про корінні народи України та світу, пропонують цікаві інформаційно-просвітницькі заходи про розмаїття та багатство культур корінних народів в режимі онлайн.

На блозі ЦРБ ім. М.О. Некрасова для ознайомлення читачів та відвідувачів з історією та культурою корінних народів, які проживають в Україні представлено:

-інформаційну онлайн-довідку (http://crbnekrasov.blogspot.com/2020/08/blog-post_5.html),

-бібліографічний нарис «Міжнародний день корінних народів світу» https://drive.google.com/file/d/1l4H4p_ZScke-rN0G0ru_MgeWbVzorBXZ/view ,

-просвітницький відеоролик «Корінні народи Криму – багатство України», створений інформаційною кампанією Міністерства інформаційної політики України (https://ua.krymr.com/a/video-den-korennyh-narodov/29422151.html).

У бібліотеці ім. М.П.Стельмаха з 5 по 14 серпня у зоні обслуговування читачів оформлено виставку-знайомство «Ми різні, але ми разом, бо ми єдині!». На блозі бібліотеки для відвідувачів представлено «віртуальну розповідь» про історію, звичаї, традиції, багатство культур корінних народів України (http://biblstelmaha.blogspot.com/2020/07/9.html). 

Бібліотека № 15 для дітей  представила в режимі онлайн на блозі та на сторінці бібліотеки в соціальній мережі Fasebооk «інформаційні цікавинки» – «10 зникаючих народів світу, про які не розкажуть на уроках географії» (http://ditbibl15.blogspot.com/2020/07/blog-post.html).

Бібліотека «Деміївська» інформує на блозі про один з корінних народів України – караїмів, що проживають на теренах Криму з давніх-давен. Всіх, кого цікавить історія та культура корінних народів України, які походять з території Криму, бібліотекарі пропнують переглянути книги «Історія Криму в запитаннях та відповідях», Крисаченко В. «Історія Криму. Кримське ханство», «Все о Крыме» та ін. (http://bibldemeevskaja.blogspot.com/2020/07/blog-post_30.html.

Бібліотека ім. В.А.Симоненка для дітей запрошує погортати книжки про історію України і дізнатися про корінні народи України і світу в довідниках з бібліотечних полиць, на блозі та на сторінці бібліотеки  в соціальній мережі Fasebооk (http://simonenkobibl.blogspot.com/2020/08/9.html).

 ФОТО

За інформацією управління культури, туризму

та охорони культурної спадщини Голосіївської РДА

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.