Головна  →  Новини  →  28 травня 2020

Київ увійшов у топ-10 міст з найвищим рівнем розвитку економіки спільного користування

Київ увійшов у десятку міст з найкращим рівнем розвитку шерингових послуг. Оцінка проводилась за рівнем доступу до таких сервісів як Uber та Airbnb, електронних самокатів, додатків для шерингу професійних автомобілів, можливості орендувати авто у приватних власників, а також можливості доступу до всіх спортзалів Києва з одного мобільного додатку. Результати рейтингу опублікував Consumer Choice Center.

Зокрема, найкраще сервіси спільного користування розвинуті в Таллінні, Вільнюсі, Ризі, Варшаві, Києві, Сан-Паулу, Тбілісі та інших містах.

Як повідомляють автори рейтингу, він є першим свого роду і його ціллю є інформування споживачів про те, які міста найкраще надають найбільшу різноманітність послуг шерингового характеру та гарантують простий доступ до них.

Загалом рейтингування проводилось у 52 містах світу.

Для Києва та й України загалом дуже важливо залишатись відкритими до інновацій та економіки спільного споживання, адже вони не тільки забезпечують добробут українських споживачів, а й роблять нашу країну більш привабливою для іноземців.

Наразі у столиці в сфері шерингових послуг, серед інших, реалізується інвестиційний проєкт bike-sharing від Next bike із 45 пунктами прокату та готується до впровадження проєкт з оренди електросамокатів.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю