Головна  →  Новини  →  2 квітня 2020

Із 5 квітня у столиці розпочинають процес відключення опалення у житлових будинках

Із 5 квітня у столиці розпочнуть процес відключення опалення у житлових будинках. Підписано відповідне 

розпорядження КМДА № 556.

За даними Українського гідрометцентру, вже з наступного тижня середньодобова температура становитиме вище +8 градусів за Цельсієм, що дає підстави завершити опалювальний сезон. А на згортання системи централізованого опалення з протяжністю теплових мереж понад 2,7 км необхідно 2-3 дні.

«Тому процес припинення теплопостачання ми розпочинаємо вже зараз, щоб відключення відбулося синхронно суттєвому потеплінню, яке очікуємо вже з вівторка. Ми вкотре не чекаємо традиційного 15 квітня для завершення опалювального сезону, щоб кияни змогли максимально зекономити кошти. Особливо враховуючи складний фінансовий стан в умовах жорсткого карантину та низки обмежень, що покликані вберегти містян від коронавірусної інфекції», – пояснив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що з 25 березня КП «Київтеплоенерго» розпочало процес відключення теплопостачання у школах і садочках. Відключення об’єктів від тепла здійснюють за заявками закладів.

Рішення столичної влади про вимкнення опалення в дитячих навчально-виховних закладах зумовлене тимчасовим припиненням навчального процесу у місті Києві у зв’язку із впровадженням посилених карантинних заходів.

 
Джерело: КМДА

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю