Головна  →  Новини  →  30 березня 2020

Віталій Кличко жорстко звернувся до киян і закликав дотримуватися обмежувальних заходів

Мер Києва Віталій Кличко жорстко звернувся до киян і закликав мешканців столиці дотримуватись обмежень, запроваджених містом та урядом, щоб упередити поширення коронавірусу. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції.

«Хороших новин у мене, на жаль, немає… Деякі люди радять мені: мовляв, для іміджу, я не повинен сам озвучувати весь негатив. А перекласти цю місію на заступників, інших чиновників. Я ж переконаний, що – як мер міста, людина, що відповідає за столицю – маю надавати реальну і повну картину. Говорити не тільки про те ефективне, що ми робимо в ситуації розповсюдження вірусу. А й про загрозу, що охоплює країну і Київ!» – сказав Віталій Кличко.

Він зауважив, що нерозумно думати, що сьогодні загроза інфікування коронавірусом стосується, кого завгодно, але не вас особисто.

«Є свідомі кияни. А є чимало тих, до кого не дійшло! Я не прошу і не рекомендую! Подумайте, нарешті, головою! Коли вас закликають обмежити контакти і залишатися вдома, задля вашої ж безпеки, ви: компаніями вивалюєте на пікніки; ви влаштовуєте аншлаги на дитячих майданчиках; ви відмовляєтеся від обсервації, повернувшись літаками в умовах закритого повітряного простору! Ви смієтеся і не вірите! І чомусь думаєте, що пронесе», – наголосив Віталій Кличко.

Він зауважив, що в разі масштабного поширення коронавірусу, жодна система охорони здоров’я не впорається з тисячами хворих в лікарнях. І не тільки в Україні.

 

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю