Головна  →  Новини  →  30 березня 2020

У столиці вдосконалено систему надання медичної допомоги пацієнтам із пневмонією – Валентина Гінзбург

У столиці вдосконалено систему надання медичної допомоги пацієнтам із пневмонією. Про це розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург. За її словами цей крок спрямований на впорядкування госпіталізації таких хворих.

«Зазвичай лікування пневмонії здійснювалося в будь-якій лікарні в терапевтичному або пульманологічному відділеннях, де перебувають і інші категорії пацієнтів, зокрема, хронічні хворі. Враховуючи те, що зростання випадків цього захворювання відбувається в періоди спалаху грипу а також, що коронавірусна інфекція здебільшого вражає легені, було прийнято рішення окреслити коло медичних закладів, які прийматимуть хворих на пневмонії», – пояснила Валентина Гінзбург.

Вона повідомила, що при визначенні цих лікарень насамперед враховувались наявність достатнього кадрового потенціалу та відповідного устаткування і обладнання, яке здатне врятувати життя у разі тяжкого перебігу хвороби. Усім цим вимогам відповідають Київські міські клінічні лікарні №№ 1, 3, 5, 6 та 8.

Також Департаментом охорони здоров’я передбачена можливість консультування хворих на пневмонію, які перебувають у цих закладах, лікарями-інфекціоністами з Олександрівської  клінічної лікарні м. Києва та Київської міської клінічної лікарні № 4. Крім того, пацієнтам (насамперед, із тяжкими формами пневмоній) розпочнуть робити ПЛР-тестування на коронавірус.

«Такі заходи надають нам змогу, по-перше, посилити контроль над лікуванням пацієнтів із пневмонією. По-друге, убезпечити хронічних хворих, наприклад, на цукровий діабет, гастроентерологічну патологію, – від перебування поряд із людиною, яка потенційно може виявитися інфікованою. Та, по-третє, знизити ризик захворювання для лікарів, які проявлятимуть особливу насторогу та використовуватимуть підсилені засоби захисту, лікуючи цю категорію хворих», – констатувала Валентина Гінзбург.

 
 
Джерело: КМДА

 

 
Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю