Головна  →  Новини  →  30 березня 2020

У КМДА нагадали про відповідальність за порушення карантину та узагальнили список протиепідемічних обмежен

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці Facebook узагальнив перелік обмежень, регламентів та рекомендацій на період надзвичайної ситуації в місті, зафіксованих розпорядженнями керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, та пояснив, яка передбачена відповідальність за порушення карантину.

«Простими словами про головне! Узагальнюю перелік обмежень, регламентів та рекомендацій на період надзвичайної ситуації в місті, встановлених розпорядженнями керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Перше. Нічого нового у цих документах немає: усі ці обмеження визначені в постанові Кабінету Міністрів України та рішенні Комісії з надзвичайних ситуацій. Так, сьогодні той час, коли заради життя та здоров’я ми поступаємось своїми зручностями. Друге. Усі обмеження, регламенти та рекомендації мають як законодавче, так і медико-санітарне підґрунтя. Ми, без перебільшення, боремося за життя людей! Ми в зоні надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру, якої ще не було в Україні. У разі погіршення ситуації – будуть прийняті додаткові рішення! Третє. Усі ми розуміємо, що крім загрози вірусу, нас чекає і економічна нестабільність. Тому частина бізнесу може і має працювати у цих умовах. Але тільки за регламентами, що розроблені санітарно-епідеміологічним органом і затвердженні розпорядженням. Немає дотримання регламенту – немає діяльності! Четверте. За невиконання обмежень є адміністративна та кримінальна відповідальність. Нагадую: нижній поріг штрафу за порушення карантинних заходів – 17 000 гривень. Ми будемо складати протоколи на порушників, адже виконання обмежень, регламентів та рекомендацій є життєво важливим! П’яте. Ми всі хочемо якнайшвидше і без втрат повернутися до повсякденного життя. Саме тому сьогодні від кожного з нас залежить термін, який усі ми витратимо на боротьбу із вірусом. Ті, хто сьогодні говорить про «дурні обмеження», «незручності» чи «перевищення повноважень», повинні подивитись  що відбувається у країнах Європи: там діють такі ж заходи» – написав Микола Поворозник.

Він окремо наголосив, що КМДА в оперативному режимі надає роз’яснення та актуальну інформацію.

«Друзі! Ще раз усім для розуміння! Столичний громадський транспорт з понеділка працюватиме в режимі запроваджених обмежень – в салоні транспорту пасажирів має бути не більше від половини сидячих місць», – нагадав перший заступник голови КМДА.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю