КМДА Київська міська державна адміністрація


17 березня 2020

Столиця на карантині

Столиця на карантині

На брифінгу перший заступник голови КМДА Микола Поворозник поінформував, що місто скоригувало заходи, спираючись тепер на доручення Кабміну і на щойно проголосований у Верховній Раді тимчасовий закон, яким регулюється діяльність у період обмежувальних заходів в Україні, пов’язаних з розповсюдженням коронавірусу.

Він підтвердив, що завтра всі кияни зобов’язані працювати або перебувати вдома.

Микола Поворозник підтвердив:

  • сьогодні о 23 годині столичний метрополітен буде зачинено на вхід і відновить свою роботу не раніше 4 квітня;
  • у лікарнях столиці відкладено всі планові операції і госпіталізація і мед заклади готують додаткові резерви до прийому хворих на корона вірус;
  • у столиці буде забезпечено перевезення пасажирів наземним транспортом по основних напрямках руху поїздів метро;
  • у салони наземного транспорту допускатимуться лише по 10 пасажирів і виключно у медичних масках;
  • столичний наземний транспорт працюватиме у штатному режимі;
  • на роботу їздитимуть лише працівники критично важливих галузей життєзабезпечення, медики, аптекарі, працівники оборонних та фармацевтичних та харчових підприємств;
  • закривають всі ринки, продуктові та інші ярмарки, контролювати їх відсутність на вулицях будуть РДА та поліція;
  • департаменти КМДА, ЦНАПи працюватимуть у режимі чергування, у ЦНАПИ діє онлайн запис за довідками і лише з найважливіших питань.

Микола Поворозник також додав, що прийнято рішення максимально звільнити гуртожитки і відіслати всіх студентів по домівках. Доставкою іногородніх працівників на столичні підприємства, що перераховані вище, має опікуватися дирекція підприємств. Пересування в межах міста їм забезпечить комунальний транспорт.

Також було повідомлено, що тестів на виявлення носійства небезпечного вірусу в місті достатньо, і робитимуть тести тільки за медичними показами, а не за бажанням клієнтів. Така ситуація з тестуванням триватиме, поки не зміняться затверджені медичні протоколи, єдині для всіх країн.

Заступник голови КМДА Олександр Густєлєв наголосив, що у столиці продовжиться дезінфекція транспорту, зокрема маршруток усіх форм власності, підземних переходів, зупинок.

Джерело: https://vechirniy.kyiv.ua/



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.