КМДА Київська міська державна адміністрація


26 лютого 2020

В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусної інфекції не зафіксовано

Станом на 26 лютого 2020 року у світі зареєстровано 81 005 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них  2 762 - летальні. Одужало вже 30 109 осіб. В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров'я України.

24 лютого 2020 року відбувся пресбрифінг Генерального директора ВООЗ щодо COVID-19, де були оголошені перші результати місії до Китаю. Команда зробила ряд висновків про передачу вірусу, важкість захворювання та вплив вжитих заходів. Вони виявили, що епідемія В Китаї досягла свого піку  між 23 січня і 2 лютого і з тих пір неухильно знижується. Рівень смертності становить від 2% до 4% в Ухані і 0,7% за межами Ухані. Для людей з легким перебігом захворюванням термін одужання становить близько двох тижнів, в той час як люди з важким перебігом одужують протягом трьох-шести тижнів.

Нагадаємо, що з 20-ї години 24 лютого у всіх людей, хто приїжджатиме з країн, де зареєстровані випадки захворювання COVID-19, перевірятимуть рівень температури тіла.

Відповідно до даних ВООЗ вірус, який викликає захворювання COVID-19 називається SARS-CoV-2.

Найбільш ймовірними природними резервуарами для SARS-CoV-2 є кажани, але вважається, що вірус подолав видовий бар'єр для людини від іншої проміжної тварини-господаря. Цими проміжними тваринами-господарями можуть бути домашні, дикі або одомашнені дикі тварини, яких ще не ідентифіковано.  

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:

  1. часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;
  2. під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
  3. якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;
  4. не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.