Призначення пенсії в «один дотик»

З серпня цього року Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії - в «один дотик» через Веб-портал електронних послуг Фонду.

Призначення пенсії в «один дотик» є однією зі складових частин системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі («Е-ПЕНСІЯ»), що реалізується Пенсійним фондом України і включає заходи з переведення в електронну форму надання послуг та організації обміну даними з державними реєстрами для зменшення паперового документообігу при наданні послуг.

Для того, щоб скористатися послугою «пенсія в один дотик», необхідно авторизуватися в особистому кабінеті на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою електронного цифрового підпису.

У розділі особистого кабінету «Заява на призначення пенсії» завантажити весь пакет відсканованих документів, необхідних для призначення пенсії.

Формуючи заяву користувач ставить відмітку  про отримання пенсійного посвідчення, додає фотокартку та «відсканований підпис».

Підписавши звернення електронним цифровим підписом надсилає  його до підсистеми «Звернення».

Після опрацювання звернення надійде запрошення (на вказану при реєстрації електронну пошту або за допомогою СМС) відвідати сервісний центр для отримання посвідчення.     

В подальшому ви зможете на веб-порталі отримувати повідомлення про надходження, прийняття документів до розгляду, перебіг їх опрацювання і про призначену пенсію.

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю