КМДА Київська міська державна адміністрація


2 грудня 2019

До Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом пройшла акція «Твоє життя – твій вибір"

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Його мета – привернути увагу громадськості і нагадати суспільству, що ВІЛ/СНІД є однією з самих глобальних проблем людства.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі з ВІЛ-інфекцією живе близько 37 мільйонів людей, серед яких 19,5 мільйонів отримують антиретровірусне лікування.

Україна залишається регіоном з високим рівнем поширення ВІЛ.  За даними Об’єднаної програми Організації Об’єднаних Націй із ВІЛ/СНІД близько 244 тисячі українців мають ВІЛ, з них близько 100 тисяч не знають про свою хворобу.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підняття поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.

В Голосіївському районі м. Києва традиційно відбулася акція «Твоє життя – твій вибір» за участю студентської молоді Національного університету біоресурсів і природокористування України та Київського кооперативного інституту бізнесу і права.

 

Мета акції – популяризація здорового способу життя серед молоді, формування соціальної терпимості та поширення інформації про ВІЛ/СНІД, в рамках якої розповсюджено інформаційний матеріал та червону стрічку в знак солідарності з ВІЛ-позитивними та хворими на СНІД.

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.