КМДА Київська міська державна адміністрація


3 жовтня 2019

У столиці розповіли про якість води у бюветах

За якими показниками перевіряють воду у бюветах, і як часто це роблять повідомила директорка СВКП «Київводфонд» Світлана Козловська.

– У Києві працює 169 бюветів, за які відповідає «Київводфонд». Моніторинг якості артезіанської води, проводять за понад 70 показниками, які визначені з урахуванням гігієнічних вимог до питної води, встановлених державними стандартами України та наближеними до стандартів країн ЄС, а також що рекомендовані Всесвітньою організацією охорони здоров’я, – зазначила Світлана Козловська.

Відповідно до законодавства контроль проводять: 

  • повний – 1 раз на рік (47 показників, з них радіаційні – 1 раз на 3 роки);
  • скорочений – 1 раз на 3 місяці (7 показників);
  • виробничий – за регламентом (10 показників).

Після отримання результатів проб питної води, співробітники «Київводфонду» розміщують копію протоколу випробувань на інформаційних табличках бюветних комплексів та на сайті підприємства.

– Щомісяця працівники підприємства оновлюють аналіз води на інформаційних дошках бюветних комплексів, проте іноді несвідомі громадяни зривають відповідні протоколи випробувfнь. Тому додатково дізнатися про результати контролю якості води можна на сайті нашого підприємства або за телефоном: (044) 228-91-83 – бюветний відділ, – розповіла директор СВКП «Київводфонд». 

 

Нагадаємо, що на сайті спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» розміщено карту бюветних комплексів, які обслуговує підприємство. Кожен мешканець може легко знайти найближчий бювет із поживною артезіанською водою поруч зі своїм будинком.

 

Джерело: Вечірній Київ



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.