Головна  →  Новини  →  19 вересня 2019

У Голосіївському лісі зніматимуть пригодницьку казку «Легенди Чарівнолісся»

«На самій верхівці Діда Ора, на горі Купол, росте старий дуб, дуже дивний на вигляд»... Так починається одна з легенд про Голосіївський ліс у Києві. Саме тут вже сьогодні зніматиметься кілька сцен пригодницької кіноказки у жанрі фентезі «Легенди Чарівнолісся» режисера Віктора Андрієнка. 

Історія фільму починається з того, що суворий Воїн та веселий Мольфар з примхи долі стають охоронцями чванькуватого хлопчиська, навіть не підозрюючи, що від цієї дитини залежить порятунок всього Чарівнолісся і навіть Світу. Відтепер ця трійця, разом, протистоятиме наймогутнішим силам зла.

Режисером-постановником стрічки є Віктор Андрієнко, відомий як творець дитячого фільму «Івана Сила», що розповідає про видатного українського важкоатлета і найсильнішу людину XX сторіччя – Іван Фірцака. Також Андрієнко виступив співрежисером та співавтором сценарію 3D-анімаційного фільму-фентезі «Микита Кожум'яка» (кінопремія «Золота Дзиґа» за Найкращий анімаційний фільм) і продюсером анімаційного фільму «Цар Плаксій та Лоскотон», прем’єра якого відбулася у вересні 2019 року. 

 Працювати для дітей  це велика відповідальність. Мене часто запитують: яким має бути фільм, адресований дитячо-юнацькій аудиторії? І зі свого досвіду я можу дати чітку відповідь: перш за все, це має бути стрічка, зроблена професійно й чесно, у якій є справжні герої, спроможні боротися зі злом, неправдою та підступністю, – наголошує режисер кіноказки Віктор Андрієнко. – Попереду цікава і складна робота. Сподіваюся, нам вдасться по максимуму втілити свій задум, а що з того вийде оцінить наш найголовніший глядач  діти!

Фільм «Легенди Чарівнолісся» отримав грант Українського культурного фонду на підготовчий період та створення 10 хвилин work in progress матеріалу. Загальний бюджет картини – 3 млн євро. 

 Це амбіційний український проєкт у жанрі фентезі, який, сподіваюся, буде відповідати очікуванням аудиторії не лише в Україні, а і за її межами, – коментує продюсер фільму Андрій Корнієнко. – Наразі, на етапі створення 10-хвилинного матеріалу, розуміємо, що наші герої виглядають казково і водночас сучасно, у нас крута команда, топові актори України, досвідчений оператор Дмитро Недря та одні з найкращих каскадерів України, що створюють складні постановочні трюкові сцени – XGST Stunt.

Результати роботи команди можна буде побачити вже наприкінці цього року – це буде перший тизер фільму «Легенди Чарівнолісся».

Сценарій кінострічки отримав першу премію Міжнародного літературного конкурсу романів, п'єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей «Коронація слова».

Фільм призначений для сімейного перегляду.

Джерело: Вечірній Київ

 

Перейти до спискуВерсiя для друку

 


  

 Консультації з громадськістю