КМДА Київська міська державна адміністрація


10 вересня 2019

Лікар поруч: де у Києві можна безкоштовно обстежитись

За минулий тиждень у рамках проекту «Лікар у Вашому домі» здійснено 1305 обстежень, а загалом від початку дії проекту – 95 945 обстежень.

Так, у рамках проекту за результатами обстежень минулого тижня у 786 киян виявлено надмірну вагу, у 605 – підвищений артеріальний тиск, у 516 – високий рівень холестерину, у 303 – високий рівень цукру крові.

У рамках проекту кожен охочий може безкоштовно пройти медичні обстеження у наметах із написом «Лікар у Вашому домі» в усіх районах столиці. Зокрема, отримати первинні консультації щодо стану здоров’я, пройти експрес-тестування на неінфекційні захворювання, перевірити рівень цукру та холестерину у крові, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла.

Окрім того, минулого тижня здійснено 64 виїзди мультидисциплінарних бригад, до складу яких входять лікар і медсестра первинної ланки, вузькопрофільні спеціалісти. Вони виїжджають до соціально незахищених сімей або до киян, які не можуть самостійно дістатися до медичного закладу, аби отримати допомогу.

Коли і де можна обстежитись цього тижня, дивіться за посиланням.

 

Джерело: КМДА

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.