КМДА Київська міська державна адміністрація


9 вересня 2019

У Голосіївському районі комплексно обстежать вулично-дорожню мережу для швидкого та безпечного руху транспорту і пішоходів

Для виявлення аварійно-небезпечних ділянок вулиць, покращення транспортного і пішохідного руху в Голосіївському районі комплексно обстежать вулично-дорожню мережу. Зокрема, проаналізують стан спеціально облаштованих місць для зупинки транспортних засобів, майданчиків для їхньої стоянки, технічних засобів регулювання дорожнього руху. Це передбачено розпорядженням КМДА № 1584.

Забезпечуватиме обстеження комунальне підприємство «Центр організації дорожнього руху». Серед іншого аналізуватимуть наявну організацію дорожнього руху, його інтенсивність, склад транспортних і пішохідних потоків, місця концентрації дорожньо-транспортних пригод і місця з обмеженою пропускною здатністю, ділянки із значними затримками транспортних і пішохідних потоків. Фахівці також врахують статистику ДТП, інформацію підрозділів патрульної поліції про порушення правил дорожнього руху, результати вивчення умов руху за допомогою ходових лабораторій.

За результатами проведеної роботи КП «Центр організації дорожнього руху» має до 15 листопада цього року розробити звіт із висвітленням проблемних питань і пропозиціями щодо їхнього вирішення.

Нині на багатьох ділянках вулично-дорожньої мережі вичерпано пропускну спроможність, що ускладнює умови руху та створює небезпеку. Тож існує потреба в підвищенні експлуатаційних характеристик існуючої дорожньої мережі та її розвитку, запровадженні інженерно-технічних і організаційних заходів для швидкого усунення чи зниження негативних впливів для швидкого, безпечного і зручного руху транспортних засобів і пішоходів.

Передбачається комплекс заходів, серед яких застосування транспортного моделювання, спрямованого на визначення оптимальних технічних і планувальних рішень для підвищення загального рівня безпеки всіх користувачів міської дорожньої мережі: водіїв, велосипедистів, пішоходів, у тому числі, маломобільних груп.

 

Джерело: КМДА

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.